Oligosacharydy to związki chemiczne z którymi masz kontakt każdego dnia. Czy to jedząc słodkie i zdrowe owoce, takie jak na przykład jabłka, czy też słodząc swoją kawę, albo herbatę. W końcu jednym z najważniejszych dwucukrów, którym przyjrzymy się w tym filmie, jest sacharoza, czyli cukier który z pewnością kojarzysz ze swojej kuchni. Dzięki tej probówce dowiesz się więcej na temat budowy chemicznej wybranych oligosacharydów oraz poznasz ich najistotniejsze funkcje w świecie organizmów żywych. Zapraszam do oglądania!
Subskrybuj nasz kurs online, aby uzyskać dostęp do pełnej treści lekcji.
Jeśli jeszcze nie potrzebujesz subskrypcji, sprawdź koniecznie nasze przykładowe lekcje dostępne zupełnie za darmo!
Zadania
Według badań przećwiczenie materiału od razu w praktyce poprawia zapamiętywanie o 30%!
Poziom trudności tego zadania to 2/6
Poziom trudności określa, jak trudne jest zadanie:
0-2: Zadania bardzo łatwe, mają za zadanie wprowadzić Cię w temat.
3-4: Jest to poziom odpowiadający łatwiejszym zadaniom na maturze.
5-6: Jest to poziom odpowiadający trudniejszym zadaniom na maturze.