Fermentacja

Nie masz dostępu do tego zadania

Aby uzyskać dostęp do większej liczby zadań, załóż bezpłatne konto lub subskrybuj nasz kurs.

Załóż bezpłatne konto, aby zapisywać zrobione zadania

Jeśli masz już u nas konto, zaloguj się.

Wybierz zdania poprawne:

  1. Glukoza ulega fermentacji octowej w wyniku której powstaje kwas octowy i woda
  2. Fermentacja mlekowa zachodzi z udziałem bakterii mlekowych, a jej produktem jest kwas 2-hydroksypropanowy
  3. W wyniku fermentacji masłowej dochodzi do przemiany glukozy w dwutlenek węgla, wodór oraz kwas masłowy, który ma nieprzyjemny zapach.
  4. Fermentacja octowa jest procesem tlenowym.
  5. Fermentacja alkoholowa jest wykorzystywana w produkcji alkoholu spożywczego.
  6. Fermentacja mlekowa, alkoholowa i masłowa są procesami tlenowymi.
  7. 1% roztwór kwasu octowego to alkohol spożywczy
G

Subskrybuj nasz kurs chemii online, aby uzyskać dostęp do tego i wielu innych zadań z rozwiązaniami!

Zobacz zadania przykładowe w naszej bazie zadań

Poprawne są zdania 2, 3, 4, 5

G

Subskrybuj nasz kurs chemii online, aby uzyskać dostęp do tego i wielu innych zadań z rozwiązaniami!

Zobacz zadania przykładowe w naszej bazie zadań

Jak Ci poszło?
Dlaczego warto oznaczać zadania jako wykonane?
Wiesz, które zadania z naszej bazy już rozwiązałeś i kiedy. Dzięki temu będziemy mogli polecać Tobie lepiej dobrane zadania, a Ty będziesz mógł je odfiltrować w naszej bazie zadań. Pozwoli nam to też lepiej informować Cię o Twoich postępach w nauce!
Powiadom mnie o nowych komentarzach
Powiadom o
0 komentarzy
oceniany
najnowszy najstarszy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze