Prawda i fałsz – wpływ czynników fizycznych na białka

Nie masz dostępu do tego zadania

Aby uzyskać dostęp do większej liczby zadań, załóż bezpłatne konto lub subskrybuj nasz kurs.

Załóż bezpłatne konto, aby zapisywać zrobione zadania

Jeśli masz już u nas konto, zaloguj się.

Oceń prawdziwość poniższych zdań:

  1. Denaturacja białka zachodzi pod wpływem czynników takich jak wysoka temperatura, stężone kwasy i zasady, sole metali ciężkich oraz etanol.
  2. Podczas denaturacji białka ulega zniszczeniu jego struktura pierwszorzędowa.
  3. Koagulacja białka jest procesem nieodwracalnym, w przeciwieństwie do denaturacji.
  4. Wysalanie białek polega na ich wytrącaniu z roztworu przez dodanie stężonych roztworów soli metali lekkich.

G

Subskrybuj nasz kurs chemii online, aby uzyskać dostęp do tego i wielu innych zadań z rozwiązaniami!

Zobacz zadania przykładowe w naszej bazie zadań

1. P 2. F 3. F 4. P

G

Subskrybuj nasz kurs chemii online, aby uzyskać dostęp do tego i wielu innych zadań z rozwiązaniami!

Zobacz zadania przykładowe w naszej bazie zadań

Jak Ci poszło?
Dlaczego warto oznaczać zadania jako wykonane?
Wiesz, które zadania z naszej bazy już rozwiązałeś i kiedy. Dzięki temu będziemy mogli polecać Tobie lepiej dobrane zadania, a Ty będziesz mógł je odfiltrować w naszej bazie zadań. Pozwoli nam to też lepiej informować Cię o Twoich postępach w nauce!
Powiadom mnie o nowych komentarzach
Powiadom o
0 Komentarze
oceniany
najnowszy najstarszy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze